laptop

 Laptop of Computer versnellen?


Versnel je Laptop/Computer snel en eenvoudig

Heb je jouw laptop of desktop al langer dan 2 jaar? De kans is dan groot dat jouw systeem niet meer zo snel is als in het begin. Wij helpen je graag op weg om weer het maximale uit je systeem te halen.

Oorzaak trage Laptop/Computer

Een desktop of laptop wordt na een bepaalde tijd trager dit kan komen door verschillende oorzaken. Vernieuwde programma’s zijn zwaarder en veeleisender dan oudere. In combinatie met andere taken en uitvoeringen wordt het gehele vermogen uit jouw systeem gehaald.

Oplossing voor een trage Computer/Laptop

Om je computer weer maximaal te laten presteren wordt er onderscheid gemaakt tussen twee manieren van computerversnelling.

  • Opschonen van je systeem
  • Uitbreiden van RAM-Geheugen

Opschonen van je systeem

1. Het opruimen van de harde schijf (HDD)

Een overvolle harde schijf heeft grote invloed op jouw computer. Het is aanbevolen om op de harde schijf voldoende ruimte over te laten, wij bevelen een minimum van 10GB aan. Een handige ingebouwde tool van Windows is de schijfopruiming. Deze is gemakkelijk te starten door simpelweg op start te klikken en te zoeken (Programma’s en bestanden zoeken) naar ’ Schijf ’ hierna zal het programma Schijfopruiming te voorschijn komen. In dit programma kunt u gemakkelijk de stappen volgen en jouw schijf opruimen.

2. Overbodige software verwijderen

Fabrikanten leveren u allerlei programma’s aan bij de aankoop van uw systeem. Veel van deze programma’s zul je nooit gebruiken. Deze bestanden zijn te verwijderen in het configuratiescherm ( Start > Configuratiescherm > Programma’s > Een programma verwijderen). U kunt filteren op datum door op ‘Geïnstalleerd op ’ klikken. Hierdoor kunt u zien welke programma’s voor het laatst door u zijn gebruikt. Zijn er programma’s die je nauwelijks of nooit gebruikt? Dan is het verstandig deze ook te verwijderen.

3. CCleaner

CCleaner, één van de meest gebruikte opschoningssoftware. Dit programma kunt u downloaden via deze link. Dit programma verwijderd volledig automatisch alle overbodige en dubbele bestanden van jouw computer. Zo bent je in mum van tijd van alle onnodige bestanden af.

4. Adblocker (Tip van ons)

In uw dagelijks internetgebruik wordt u platgegooid met overbodige advertenties die uw internetervaring kunnen dwarsbomen. Door installatie van deze Adblocker (advertentieblokkade) hoeft uw systeem geen overbodige bestanden te laden, hierdoor kunnen websites tot 2,5x sneller laden. Meer informatie over Adblocker? Klik op deze link voor de website en installatie van deze handige tool. 

Uitbreiden van RAM-Geheugen

Vaak is men bang om onderdelen van de computer uit te breiden of te vervangen. Het is niet nodig om daar bang voor te zijn. Om maximaal rendement te behalen uit jouw systeem is het uitbreiden van het ram-geheugen dé beste manier.

De voordelen van het uitbreiden van ram-geheugen zijn:

  1. Maximale prestaties
  2. Voordelig
  3. Gemakkelijk te installeren (iedereen kan het)

Klik hier voor uitleg over het installeren van RAM-Geheugen